Erfarenheter från styrelsen

Här kommer ett inlägg från folk i styrelsen och deras upplevelser av året som gått!

Jag heter Vilgot och har under mitt år i styrelsen varit Nordpols kassör, vilket har varit både lärorikt och kul. Det har inneburit intressanta resor till Latinamerika, där jag bland annat fått besöka den häftiga Panamakanalen. Har även hängt en del på Jersey och Guernsey, men favoritresan går såklart till Caymanöarna. Som en del i att kombinera studierna i juridisk översiktskurs med mitt kassörsuppdrag har jag under hösten genomfört en del fältstudier, vilka ni kan läsa mer om här: http://www.vk.se/1863488/snuvade-st…
Nog med skämt, under året i styrelsen har jag varit med lite här och var i olika planeringsgrupper, mycket knutet till sport eller sittningar. Men av de evenemang som Nordpol under året arrangerat sätter jag förbundsdebatten mellan alla politiska ungdomsförbund bland de högre. Jag är även glad att vi köpte in Nordpolströjorna, som vi hittills använt vid dundersuccén “Lufsa med Nordpol” och innebandyn.
Kassörsrollen har varken varit så glamourös som beskrivningen ovan, eller så tråkigt som bara namnet kassör låter. Man lär sig saker, det är inte särskilt betungande, man får gå till banken (alltid spännande tycker jag haha) och viktigast av allt såklart, PENGAR ÄR MAKT. Den som styr ekonomin, styr föreningen! Hoppas ni i nästa års styrelse får lika roligt som vi har haft det och för er som inte kommer sitta i styrelsen, glöm inte bort att mötena är öppna för alla medlemmar!
/Vilgot
Att vara ledamot i Nordpol är superroligt! Det tog ett tag innan jag blev varm i kläderna och insåg att “the sky is the limit” när det gäller vad vi har möjlighet att genomföra, men därefter tog det fart. Under året har jag bl.a. arrangerat en föreläsning med statsvetaren Leif Lewin, initierat projektet Veckans Nordpolare samt anordnat Halloweensittningen och valvakan. Bortsett från ledamotuppdraget i Nordpol är jag även Nordpols representant i Samseks styrelse. Samsek är organet ovanför Nordpol i studentkårens organisation och på dessa styrelsemöten deltar en representant från vardera förening som sorterar under sektionen, en representant från kårstyrelsen och Samseks studentombud. Samsek träffas på möten cirka en gång var 4-6 vecka och diskuterar frågor som är gemensamma för föreningarna. Mitt uppdrag i Samsek innebär i korthet att vara länken mellan föreningsnivå och sektionsnivå och informera åt båda håll om vad som är på gång i respektive sammanslutning. Att engagera mig i Samsek har bidragit till större förståelse för kårens uppbyggnad och verksamhet vilket jag tycker har varit till fördel i Nordpolarbetet. Att en (fortfarande!) anonym person nominerade mig förra hösten är jag tacksam för. Det har varit ett glädjande och energigivande år i styrelsen som gett mig kontakter och lärdomar som jag förmodligen inte annars fått!
/ Lydia
Hej, jag heter Balder och har sedan sommaren varit styrelseledamot i Nordpolsstyrelse. Efter några månader i styrelsen kan jag nog säga att Nordpol är den helt perfekta föreningen att sitta i styrelsen för. För det första gör vi bara aktiviteter som är roliga eller bra för hälsan (läs lufsa med nordpol) och roliga aktiviteter är oftast roliga att planera och ansvara över! För det andra är Nordpol en helt lagom stor förening, vilket gör att mängden ansvar aldrig blir övermäktig och för det tredje är fikat på styrelsemötena top notch. Under min tid i styrelsen har jag förutom att vara med att arrangera Oktoberfest kämpat för de små sakerna som förgyller Nordpolarnas vardag. Som en fungerande kaffebryggare, bestick i Nordpolsrummet för de som glömt till matlådan och Nordpolströjor att använda vid event och idrott. Att sitta i styrelsen blir vad man gör det till, men du ska lyckas (misslyckas) rejält om du inte har kul medans du sitter i den!
/Balder
Att vara ordförande i Nordpol har varit utmanande, lärorikt och väldigt roligt. Mitt huvudsakliga fokus under detta år har varit att försöka vitalisera föreningen genom att genomföra fler aktiviteter samt att genomföra upptagandet av Samvetet i Nordpol. Det sista har varit en ganska lång och omfattande process som involverat både mig, Samvetets ordförande Erik och Umeå studentkår centralt. Nu är vi i princip klara med arbetet och förhoppningsvis kommer vi nästa verksamhetsår ha en ännu roligare och bättre fungerande förening!
När jag valdes in i Nordpols styrelse vid förra årets årsmöte (som ledamot) så visste jag inte särskilt mycket om hur styrelsearbete fungerade. Det kändes krångligt och lite främmande. Dock upptäckte jag ganska snabbt att det finns väldigt stora möjligheter att påverka och forma verksamheten efter styrelsen önskemål vilket verkligen känts väldigt kul, jag tycker att årets styrelse har lämnat sitt ”avtryck” på hur Nordpols verksamhet sett ut under året.
När möjligheten kom att bli ordförande i maj 2016 var jag inte sen att tacka ja! Det har varit en stundtals tuff men väldigt lärorik period för mig att vara ordförande. Jag har fått inblick i hur det är att leda och samordna en organisation samtidigt som jag insett hur viktigt det är med studentfacklig representation i universitetsvärlden. Vi gör skillnad för våra medlemmar! Det har även varit utmanade att leda styrelsen kontinuerliga arbete och se vad det innebär.
Tydligen har Vilgot skrivit ett väldigt roligt inlägg såatte…jag stoppar nog mig själv här från att skriva ännu mer tråkig text. Hoppas det här har gett lite mer av en inblick i vad att sitta i Nordpols styrelse inneburit för mig!
Jag heter Jessica, går andra året på Pol.kand och blev ledamot i Nordpols styrelse i höstas. Innan dess var jag inte så engagerad i kårens arbete och hade faktiskt lite dålig koll på vad Nordpol gjorde. Nu, kring ett halvår senare, har jag sett hur mycket roligt vi hittar på och har bland annat fått vara med och påverka de evenemang som varit. På tal om det ska jag vara med och ordna en julavslutning med Nordpol den 1a december som kommer bli julens höjdpunkt!
Tack vare styrelsearbetet har jag också lärt känna massa härliga människor som jag nog annars inte hade pratat så mycket med, vilket har gjort mitt studentliv så mycket roligare!
 /Jessica
Hej! Jag heter Tilda och har suttit i styrelsen sedan i våras och innan jag blev ledamot har jag också suttit med på mötena som Polriksrepresentant. Under min tid har jag till exempel hjälpt till att ordna cykelfesten, som faktiskt blev något av en succé om jag får säga det själv (har hört att ryktet om festens storhet spreds ända till kårens ledning)! Just nu är jag en av dem som fixar med förberedelserna inför julavslutningen som kommer bli en trevlig tillställning det med.
Uppdraget som Polriksrepresentant innebär att jag är Nordpols röst i vår riksförening, att jag informerar Nordpol om vad som sker i Polriks och vice versa. Men mer om det när det är dags att söka ny representant till den posten i februari. Att vara med Nordpols styrelse blir vad man gör det till och det är enkelt att engagera sig i de saker man själv tycker är kul, är man påhittig så finns alla möjligheter. Ett stort plus är också att jag har fått lära känna ett riktigt skönt gäng nordpolare!
/Tilda
Tjena! Jag heter Cornelia och jag övergick ifrån att vara ledamot i Nordpolsstyrelse till Vice innan sommaren 2016. Jag gick med i styrelsen eftersom jag ville vara med och påverka vilka event vi gör och även för att jag ville medverka till att föreningen blev mer synliggjord. Jag har varit med och planerat en mellanstadiedisco-sittning och en halloweensittning vilket har varit superkul!
Som Vice har en också kontakt med två fackförbund, ST och SSR, som sponsrar oss och genom SSR arrangerade jag en föreläsning som hette “Din framtid på arbetsmarknaden” som förhoppningsvis stillade några studenters oro inför vad som komma skall. Summa summarum kan jag bara säga att det har varit fantastiskt kul att sitta med i styrelsen. Det är spännande, givande och lärorikt. Har inte hört någon säga något annat så det måste vara sant!
/Cornelia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s