Hemma hos en Nordpol:are, Mattias Larsson

Alla känner nog igen mannen från Timrå med den beryktade mustaschen. Men vem är han och framförallt, hur bor han? Jo på Teg! Jag har tagit cykeln över älven för att ta en pratstund med Nordpols vice ordförande.

mattelarsa 1


Faktaruta

Stadsdel: Teg

Ålder: 24

Husdjur: Dammråttor (”sjukt oorginellt”)

Musik: Mattias spellista

Hobbys: Vara ute i skogen, fiska och
allmänt friluftsliv

Paradrätt: Rödbetsrisotto med västerbottensost

Drömresa: Fiskeresa i Argentina

Hissar: Deportees senaste platta

Dissar: TTIP-avtalet samt SDs så kallade faktablad


Mattias läser femte terminen på Pol. kand programmet och sitter i den nu sittande Nordpolstyrelsen som vice ordförande. Jag sätter mig ned vid köksbordet med en kaffe medan Mattias startar med förberedelserna inför kvällens middag. Det visar sig fort att han är en riktig haj på lökhackning. Det ska bjudas på musslor. ”Jag trivs på Teg och förstår inte det outgrundliga hatet som kommer från den andra dvs. ‘rätt sida älven’ ”, berättar Mattias.mattelarsa 2

Såhär i årsmötestider hoppas Mattias att söktrycket till Nordpols styrelse varit stort, han vill även passa på att dela med sig lite av sina egna erfarenheter. Han hamnade i Nordpols styrelse genom att först suttit i valberedningen och har nu suttit i styrelsen i ett och ett halvt år. Genom hans engagemang har han velat göra Nordpol till en studentförening närmre medlemmarna samt att få mer arbetslivsanknytning till studierna. Han ångrar sig inte ett dugg att han hakade på utan tycker istället att det är superkul att vara med och påverka och ta tag i saker. ”Kul att komma till skott med saker som går hem hos andra, jag är ju något av en bekräftelsejunkey” säger Mattias.

Som vice ordförande bistår Mattias ordförande Helga i att underlätta styrelsearbetet. Han har i goda vänners lag arbetat och fått till stånd en studieresa till Stockholm och samarbetsavtal med fackförbundet SSR och ST för att nämna några saker.

Gällande styrelsearbetet har Mattias lite fördomar som han vill avvisa. ”Tid är inget problem, man gör precis så mycket man själv hinner, dessutom är det väldigt lärorikt”.

Vid pennan
Johannes Lindström

Foto
Johannes Sjödin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s